Нови отличия за самодейците от НЧ „Христо Ботев” с. Зафирово

На 21 септември 2024 г. за първа година в село Скравена, община Ботевград, бе проведен Национален фестивал на плодородието и българския фолклор по инициатива на НЧ „19 Февруари 1906“. Той е съвместна проява с Общината и Сдружение „Шопски наниз“ – София“. Целта му е да „разкаже“ за фолклорното многообразие от ритми, костюми, песни, обичаи и рецепти от различни области. Едновременно с това фестивалът, цели да събере, покаже и предаде на поколенията добрите спомени на историята. Пред читалището се изявиха 65 творчески колектива, в които имаше повече от 400 участници от различни общини.

Жури в състав: гл. асистент Дарина Славова – вокален педагог, преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ – София и солист на ансамбъл „Тракия“; Петър Кирилов – народен певец, вокален педагог и председател на Сдружение „Цветница“ – Попово; Илия Петков – хореограф, педагог, председател на Сдружение „Шопски наниз“ – София, директор на фестивала.

Журито оцени изпълненията на участниците и за своето добро представяне самодейците от Зафирово бяха отличени със следните награди: Първи места за Формация „Младостта е в сърцата ни” с ръководител Димитър Джамбазов – златен медал и диплом; Формация „Пъстра китка” с хореограф Стефан Станчев – златен медал и диплом; Йордана Великова Димитрова – златен медал и диплом. Втори места: Марийка Стефанова Денева – сребърен медал и диплом; Милена Миткова Михайлова – сребърен медал и диплом. Трето място за дует „Добруджанци” – бронзов медал и диплом.

Ръководството на НЧ „Христо Ботев” сърдечно благодари на всички самодейци и техните ръководители за отличното представяне на фестивала и им пожелава здраве и нови творчески успехи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе