За поредна година отбелязваме и Деня без загинали на пътя – 18 септември

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“. Тази година 18 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Целта е да се организират събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.

Дните на безопасността на пътя тази година съвпадат със Седмицата за превенция на детската пътна безопасност, организирани от отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“. Кулминацията обикновена е в съботния ден, определен като Ден за превенция на пътната безопасност на децата.

По традиция Седмицата се планира по време на ежегодния Национален конкурс „Пътен полицай на годината“, чийто най-атрактивен момент е състезанието с автомобили и мотоциклети. По време на тази надпревара се оформя и Алеята на безопасността в града – домакин на националния конкурс. Денят за превенция на детската пътна безопасност тази година ще бъде на 21 септември в град Панагюрище, домакин на ХХХ Юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината – 2024“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе