Препоръчвани и защо са изолираните коминни тела?

Коминните тела да изграждане на димоотвод са съществени за безопасността и уюта през зимния сезон в обекти, при които отопляването се осъществява с печки, камини и котли без значение от използваното гориво. Това, което може би ще предизвика вълна от въпроси е именно на кой тип кюнци да се спрете при оборудването на димоотвода. Предпочитани и особено препоръчвани от специалистите са изолирани коминни тела. Основанието и вие да се възползвате от тях се отнася най-вече до това, че става въпрос за изделия, които има много добри показатели що се касае до повишаване на коефициент на полезно действие на отоплителния уред.

Какво трябва да знаете за изолираните коминни тела?

Представите ви за уют през зимните месеци могат да имат различно измерение. Определено това, което е водещо по отношение на качественото оборудване на отоплителните инсталации е факта, че всеки компонент има своя принос за постигането на желаните условия. Характерно за варианта изолирани коминни тела е това, че са наистина супер ефективни, функционални, удобни и качествени. Преимуществата им не са малко като основните са свързани с:

  • Повишаване енергийната ефективност на имота;
  • Оптимизиране на разходите;
  • Намаляване на топлинните загуби;
  • Изключителна здравина и отлични експлоатационни показатели;
  • Осигуряване на безопасно и качествено отопляване;
  • Постигане на желаната температура в много кратки срокове и т.нат.

Да, има защо да са по0скъпи. Все пак в случая се касае за двойни кюнци, в които има изолация. Това ги прави наистина изключително високоефективни и надеждни, благоприятни и с отлични показатели, благодарение на които можете да си осигурите изключителен потенциал от възможности и решения, които са в основата на организирането на домашна среда, която покрива най-високите ви стандарти за качествено и функционално оборудване.

Добре обмислете опции за повишаване ефективността от това да инвестирате в надеждни  отлични условия за създаването на прекрасен дом, изпълнен с топлина, комфорт и уют през зимата.

Характеристики на изолирани екоминни тела

Може би това, което е определящо по отношение на създаването на един перфектен, удобен и модернистичен интериор е именно осигуряването на идеалната атмосфера, която напълно гарантира вашето удовлетворение по отношение на функционирането на отоплителната система. Разбира се, че имате на фокус потенциала да изградите димоотвод, който не само да е естетично издържан, но и по отношение на техническите си качества да бъде определен като отличен.

Главните характеристики, които са присъщи за изолираните димоотводни тела са:

  • Изработени са в съответствие с Международни и Европейски стандарти;
  • Приложими са и се използват за отвеждане на димните газове, химически и оксидиращи газове от котли и камини работещи с нафта, газ, твърдо гориво и биомаса;
  • Изработени са от неръждаема стомана AISI 304 е 400°C;
  • Могат да издържат нагряване до 1000°C;
  • Изключително здрави, сигурни и безопасни са;
  • Предоставят експлоатационни условия до три пъти по-добри от тези на обикновени, стандартни модели кюнци.

Навярно се питате какви са спецификациите по отношение на инсталацията на тези продукти. Със сигурност можете да разчитате на решения, които се характеризират с високия си потенциал да служат дълго във времето. но има и някои особености, които е добре да се предвидят, което предполага и консултация със специалисти.

Видово разнообразие и инсталиране

Привилегиите, от които можете да се възползвате що се отнася до това да се подсигурят безпрецедентни условия за ефективност и качество при изграждането на димоотвод с използване на изолирани коминни тела се отнася най-вече до следните опции за избор:

  • Прави. Както при стандартните се предоставят в размери от 50 и 100 см като при някои от моделите има и вграден термометър за контрол на процеса на изгаряне;
  • Ъглови колена, които както при обикновените се предлагат в две възможности от 90° и 45°;
  • Троници. Те са задължителен детайл особено при димоотводи, които са с по-голяма дължина. Характерно за тях е, че могат да ви гарантират улеснен режим на почистване от натрупани сажди. Освен това се препоръчват и за намаляване на конденза;
  • Свързващи скоби и други.

Добре е да очиствате и поддържате инсталацията редовно. Това ще ви осигури не само по-добра издръжливост на коминните тела във времето, но и определено ще ви гарантира оптимизиране на разходите. Друг съществен момент, с който е важно да се съобразите е инсталацията на двойните тела. Професионалната инсталация ще ви гарантира качествено функциониране на системата без рискови прояви и дефекти по време на използването на отоплителните уреди. Вижте продължение по темата още тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе