Община Силистра въведе нов метод за заплащане на паркиране чрез мобилното приложение URBO Parking

Община Силистра въведе нов метод за заплащане на паркиране чрез мобилното приложение URBO Parking, което скоро ще се ребрандира под името URBO City. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат удобно и онлайн синя зона, да избират период на престой , както и да получат редица удобства като запомняне на това къде е паркиран автомобилът. Съществено предимство на заплащането на паркинг престой през приложението или QR е по-ниската цена, тъй като не се начисляват допълнителни административни такси от мобилните оператори, които възлизат на стойност около 18 ст. с ДДС за всеки СМС.
Освен като изтеглят приложението от Google Play или App Store, потребителите ще могат да заплащат за зона и чрез сканиране на QR код. Скоро ще бъдат поставени табели с указания и QR код. В момента заплащането чрез приложението е активно.
Как да използвате QR разплащанията?
Отворете камерата на телефона си и сканирайте един от QR кодовете, поставени на всяка указателна табела в града.
Автоматично ще ви се отвори прозорец в интернет браузъра и ще можете да изберете периода, за който искате да заплатите. Въвеждате номера на автомобила си (с латински букви) и ако желаете да получите електронен фискален бон на имейл (касова бележка), то отбелязвате тази опция.
Когато сте готови, просто натискате бутона „Плати“. След това ще бъдете отведени до онлайн терминал за плащане, където е необходимо да въведете своите платежни данни и да завършите плащането. В случай, че имате Google Pay или Apple Pay, ще можете заплатите за паркинг само с 1 клик.
Община Силистра е поредният пример за усилена работа в посока по-добро качество на градските услуги и лекота и удобство за гражданите.
Вече всички жители и гости на града могат да заплащат за паркинг услуги освен чрез приложението URBO Parking и чрез сканиране на директен QR код, което значително олекотява и забързва процеса на разплащане.
Стикери с QR-кодове ще се поставят на всички указателни табели в зоната за платено паркиране в град Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе