Дърва изгоряха при пожар вчера, спасиха от други пожари гора и къщи

Екип на РСПБЗН-Силистра загасил пожар в стопански двор в село Калипетрово, възникнал на 20 август около 16:20 поради небрежност. Изгорели 3 куб.м дърва за огрев, спасен е един фургон.

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра и доброволното формирование на Алфатар спасили смесена гора в района на село Алеково, след като загасили пожар в сухи треви в опасна близост. Произшествието е станало вчера около 14:30 часа след небрежна работа с огън. Материални щети не са допуснати.

Осем къщи в село Долно Ряхово са спасени от опожаряване вчера. Те били застрашени от горящи в близост сухи треви, но два екипа на пожарната в Тутракан и Главиница и местен земеделец с техника успели да потушат пламъците, преди да достигнат къщите. При произшествието, което възникнало около 11:40 часа поради човешка небрежност, няма нанесени материални щети.

Пожар в сухи треви, застрашаващ слънчогледова нива, загасили огнеборци от РСПБЗН-Силистра вчера. Огънят пламнал около 17:00 часа в района на село Сребърна. След намесата на огнеборците щети не са допуснати, спасени са 50 дка слънчоглед.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе