Загасени са 14 пожара за последните три дни в Силистренско, оказана е техническа помощ при ПТП в района на село Върбино

На петнадесет сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в областта в периода 16-19 август. Загасени са 14 пожара и е оказана техническа помощ при пътнотранспортно произшествие в района на село Върбино, без пострадали.

Два екипа на РСПБЗН-Силистра погасили пожар в село Бабук, възникнал на 16 август около 15:40 часа. Пожар в сухи треви се прехвърлил върху стопански постройки и унищожил 80 кв.м от тях. След намесата на огнеборците са спасени три къщи в близост.

70-годишен мъж е пострадал при пожар, станал в дома му на 18 август около 18:25 часа. Той получил втора степен изгаряния и бил откаран в болница, след като неизправна туристическа газова бутилка причинила пожар на балкона на апартамента му. При произшествието са унищожени кухненско обзавеждане, хладилник и дограма, опушени са и 30 кв.м стени. Екип на местната противопожарна служба потушил пожара и спасил останалата част от жилището.

Пожар в сухи треви се прехвърлил върху спрян от движение хладилен бус и го унищожил. Произшествието е станало на 17 август около 15:40 часа в района на село Калипетрово. Екип на РСПБЗН-Силистра потушил пожара и спасил 5 товарни автомобила, паркирани в близост.

Огнеборци от РСПБЗН-Тутракан спасили къща в село Цар Самуил на 17 август. Около 15:30 часа собственикът на имота запалил сухи треви, за да разчисти двора си, но огънят се прехвърлил върху стопанска постройка и унищожил 50 кв.м от нея. Трима огнеборци с противопожарен автомобил загасили пожара, преди да засегне къщата в близост.

Три противопожарни екипа на РСПБЗН-Тутракан и Участък – Главиница, подпомогнати от местни земеделци с два трактори и водоноски, загасили пожар, разпрострял се на площ от 15 000 кв.м в района на село Зафирово. Произшествието е станало на 18 август около 14:15 часа. Запалени сухи треви подпалили изоставена къща, която изгоряла. След потушаването на огъня били спасени две къщи.

Два екипа огнеборци загасили пожар, възникнал на 18 август около 16:00 часа в село Коларово. Небрежна работа с огън причинила произшествието, при което изгоряла стопанска постройка. Пожарникарите, подпомогнати от земеделец с багер, потушили огъня, преди да обхване две къщи.

Две изоставени къщи в село Черногор изгорели при пожар, възникнал на 18 август около 18:05 часа поради небрежност. Други две къщи били спасени от противопожарния екип на Участък – Главиница, който потушил пожара.

Други седем пожара са загасени от екипи на противопожарните звена в областта в периода 16-19 август. Горели са сухи треви и отпадъци. Няма материални щети, спасени са три къщи в село Коларово. При два от пожарите в сухи треви – в районите на село Иширково и на Тутракан, помощ на огнеборците са оказали местни жители, горски служители и земеделци.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе