По няколко точки взеха решение на Общинския съвет през месец юли в Тутракан

Общински съвет – Тутракан проведе редовно заседание. Общинските съветници актуализираха поименния списък за разпределението на плана на капиталовите разходи. Това са вътрешни компенсирани промени, относими към инвестиционната програма, неразделна част от бюджета на Община Тутракан. С приетите промени по капиталовите разходи не се изменя размерът на техния бюджет, а единствено има изменения на финансовите средства по обекти, дейности и параграфи.

Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост бе допълнена и прието решение за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на земеделски земи от Общинския поземлен фонд за срок от 5 стопански години.

Прието е решение за отпускане на еднократна финансова помощ на двама жители от село Варненци и село Нова Черна във връзка с възникнали пожари в техните домове.

И през тази година ще бъдат осигурени дърва за огрев на ветераните от войните и пенсионери военноинвалиди – 8 кубика, а на съпругите на починалите ветерани по 4 кубика.

Утвърден е списъкът с одобрени кандидати за финансово подпомагане на български граждани – семейства и лица, живеещи на фактическо съпружеско съжителство, живеещи на територията на Община Тутракан, за извършване на дейности по асистирана репродукция при безплодие.

Общинският съвет даде съгласие постъпленията от приходите от посещения и търговска дейност в Мемориален комплекс „Тутраканска епопея – 1916 г.“ да бъдат ежемесечно трансферирани в полза на Община Тутракан за погасяване на изтеглени кредити, ползвани за изграждането на иновативния музей.

Общински съвет – Тутракан проведе днес редовно заседание. Общинските съветници актуализираха поименния списък за…

Posted by Община Тутракан on Tuesday, July 23, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе