Работна среща във връзка с пожароопасната обстановка в страната и в област Силистра

На 31 юли от 11 ч. в Областна администрация Силистра предстои работна среща с всички заинтересовани институции и горски структури от област Силистра. Това стана ясно на работна среща във връзка с пожароопасната обстановка в страната и в област Силистра. Тя бе проведена в Областна администрация Силистра по покана на областния управител Илиян Великов.

В нея участваха представители на няколко институции: ОДМВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областна дирекция „Земеделие“, Регионално пътно управление и Регионална дирекция по горите – Русе. В срещата участваха заместник-областният управител Юксел Исмаил и ресорни служители от Областна администрация.

Целта на разширения форум, който е част от национална образователна кампания на Министерство на земеделието и на Изпълнителна агенция по горите, е да координира мерките за превантивна работа, както и действията в случаи на пожари в горите. Обърнато бе внимание върху момента с поддържане в проходимост на пътищата в горите, за да бъдат ползвани при необходимост в случаи при гасене на пожари. Ангажименти към регионалната програма към Регионална дирекция по горите – Русе имат 30 институции, от които 22 общини и 8 ловни стопанство, част от които са в област Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе