Прочутата комедия на Иван Вазов „Вестникар ли?“ на 9 юли в Силистра с вход свободен

Кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов подарява на всички жители и гости на хилядолетния дунавски град представление на прочутата комедия на Иван Вазов „Вестникар ли?“, която е от репертоара на местния Драматично-куклен театър.

Началният час на представлението с вход свободен е от 19:00 ч. на 9-ти юли, когато се навършват 174 години от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Освен към жителите и гостите на Силистра, кметът Александър Сабанов отправя своята покана и към всички дейци на културата, образованието и науката да посетят представлението на местния театър, за да се отбележи годишнината от рождението на класика на българската литература.

Режисьор на комедията е Гълъб Бочуков, сценография и костюми са дело на Николай Нинов, музикална картина е на Берковския духов оркестър, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Мима Дапкова, Елена Кешишева, Станислав Георгиев, Стефан Станчев и Мирослав Петров.

Гълъб Бочуков, режисьор на пиесата: „Това произведение на класика на българската литература Иван Вазов, писано през 1900 г., е изумително съвременно, звучи напълно актуално и днес. Придържаме се плътно към текста. Езикът е леко архаичен, но много пластичен и чист. Ако не е той, историята може да мине за съвременна. Явно и в началото на миналия век жълтата преса е била напаст, както и в днешно време. Историята се поднася с хумор и леко намигане към днешния ден.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 9-ТИ ЮЛИ ОТ 19:00 ЧАСА В ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР – ВХОД СВОБОДЕН.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе