Богатствата на българския фолклор в село Калипетрово

На 22 юни жители и гости на село Калипетрово се насладиха на богатствата на българския фолклор, претворени в изпълненията на участници от цяла България в третия Национален фестивал “Танцът на българина” на стадиона в Калипетрово.

24 групи от 19 читалища от областите Варна, Добрич, Велико Търново, Търговище, Шумен, Ямбол и Силистра участват днес в третото издание на фестивала, организиран от НЧ „Пробуда-1940“ с. Калипетрово, с съдействието на Община Силистра и Кметство село Калипетрово.

Приветствия на откриването отправиха кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов и кметът на село Калипетрово г-н Никола Узунов. Официални гости на събитието бяха председателят на Общински съвет Силистра г-н Димитър Трендафилов, областният управител г-н Илиян Великов, зам.-кметът г-н Стилиян Стойчев и зам.-председателят на Общински съвет г-н Стоян Узунов.
Домакините от читалище “Пробуда-1940” поднесоха на своите гости комплименти с ароматни добруджански питки.

Участниците във фестивала ще бъдат оценявани от жури, като всички ще получат грамоти и награди.

„Пожелавам на всички жители на Калипетрово здраве, лични и професионални успехи. Нека заедно работим и се грижим за наследството от предците ни, за да завещаем на децата си обичаите и традициите на нашия силен и древен народ!“, заяви кметът на селото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе