Коалиция „ЦЕНТЪР“ представи критична оценка на текущата икономическа политика

В изказване, което привлече вниманието на обществото, инж. Петър Стефанов от коалиция „ЦЕНТЪР“ изложи сериозните проблеми в настоящата икономическа политика на страната. Според него, управляващите до момента са насочили финансовите ресурси в неподходяща посока, като акцентът често пада върху популистки мерки, особено по отношение на пенсионерите. Този подход, вместо да решава икономическите проблеми, склонен е да ги задълбочава.

Стефанов също така подчертава сериозния проблем с корупцията, който дестабилизира инвестиционната обстановка в страната. Инвеститорите се страхуват от непрозрачността и риска от корупционни схеми, което затруднява привличането на необходимите инвестиции за икономически растеж и развитие.

Въпреки това, представителят на „ЦЕНТЪР“ предупреждава, че премахването на плоския данък в този момент може да е преждевременно и да има непредвидени последици. Той подчертава необходимостта от по-широки икономически реформи, които да подобрят данъчната основа и да направят системата по-ефективна.

Един от ключовите елементи в икономическата програма на коалиция „ЦЕНТЪР“ е спирането на източването на ДДС чрез въвеждане на по-строги правила и по-ефективен контрол. Това, според Стефанов, ще помогне за запълването на бюджета и ще предотврати злоупотребите с фискалната система.

В борбата с корупцията, „ЦЕНТЪР“ настоява за внедряване на електронно управление, което ще намали възможностите за човешка намеса и ще улесни откриването на корупционни практики.

Относно енергийната политика, Стефанов предлага развитие на нови ядрени мощности, които да осигурят енергийна сигурност за българската индустрия. Той критикува практиката на продажба на въглища на Сърбия, последвана от покупка на електроенергия от тях, като я определя като неустойчива и икономически неразумна.

В заключение, Стефанов призовава за подкрепа на коалиция „ЦЕНТЪР“, като обещава да се бори за реформи и промени в икономическата политика на страната, които да насочат икономиката към устойчив растеж и просперитет.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе