Десислава Ковачева, коалиция „ЦЕНТЪР“: В момента не виждаме икономически стабилна Европа, за да приемем еврото

Десислава Ковачева е български филмов и телевизионен продуцент, и сценарист. Ковачева е кандидат в евролистата на коалиция ЦЕНТЪР под номер 10.

Кандидатът от ЦЕНТЪР за Европейски парламент заяви позициите си по належащи теми относно политиките водени в рамките на съюза:

Каква е позицията Ви за войната в Украйна?

– Преустановяване намесата от страна на Европейския съюз във военния конфликт между Русия и Украйна и незабавно започване на преговори за неговото мирно разрешаване.

Кога България трябва да приеме еврото? Какво е необходимо да знаят хората относно това?

– В момента не виждаме икономически стабилна Европа и приемането на еврото ще ни постави в риск от повишаване на дълговете и нисък икономически растеж. Хората трябва да знаят, че може да се наложи  да плащаме за фискална безотговорност на други страни членки, както беше случаят с дълговете на Гърция и Испания. Българският лев е стабилност.

Какво е първото нещо, което бихте направили в Европейския парламент?

– Бих инициирала и работила за политики, издигащи християнските ценности и морал сред обществото и такива, които подкрепят идеята за Европа на нациите, не на регионите.

Какво е нужно на Европа, за да има по-силна позиция в международните отношения?

– Силна позиция в международните отношения аз разбирам най-вече като защита на народите, които съставляват Европа. В този смисъл Европа ще бъде силна, когато смени лидерската позиция на Европейската народна партия, чието управление създаде корупционни практики, които попречиха да се усвоят по предназначение средствата от европейските фондове, а взиманите в продължение на десетилетие политически решения не бяха в интерес на европейските граждани и отслабиха в икономическо отношение съюза.

Какви ценности и характеристики търсите в едно европейско политическо семейство?

– Ценности, които на първо място уважават и защитават националната идентичност на страните членки, подкрепят десни политики и в същото време са чувствителни към социалните проблеми на европейските граждани.

Какво мислите за Зелената сделка? Има ли тя бъдеще у нас?

– България трябва да има енергийна независимост и да развива модерна ядрена енергетика, защото това е свързано пряко с националната ни сигурност. В изпълнение на зелената сделка плащаме твърде висока социална цена и се лишаваме от енергийна устойчивост и независимост.  Икономиката и инфраструктурата на България са слабо развити и не позволяват безпроблемно изпълнение към момента на процедури за постигане на климатично независим континент.

Коалиция ЦЕНТЪР, от името на кандидата Десислава Ковачева, призова на 9 юни, българите да гласуват и изберат бъдещето си не само относно политиките водени у нас, а и на ниво Европейски съюз.

Време е за ВАС!

Време е за ЦЕНТЪР!

Гласувайте с №8!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе