Кандидатът на коалиция ЦЕНТЪР добре познава проблемите на хората в Дунавския регион и ясно дефинира решенията

Българското село винаги е спасявало България и е произвеждало чисти храни за още три Българии. Днес, хората от българското село работят в стопанства в други държави и произвеждат храни, които се внасят в България. Целта на тази стратегия е българското село отново да стане жизнено, да изхранва България и изнася храни поне за още три Българии. Петко Добрев предлага “Стратегия за възстановяване и запазване жизнеността на селските райони”.

Кандидатът за депутат от 20-ти МИР – Силистра ще работи по “Закон и стратегия за използването на река Дунав и нейното крайбрежие”. На жълтите софийски павета политици  и чиновници виждат река Дунав като граница на България. Ние от Коалиция „Център“ виждаме Великата река като потенциален източник на благоденствие. Целта на закона и стратегията е вместо граница Дунав да е територия за разумен бизнес и богата култура.

Друг казус, върху който работи кандидатът в Силистра е законодателство, което подпомага малкия бизнес и създава възможност българите икономически емигранти да се завърнат като предприемачи в България. България е единствената страна в ЕС, в която едрия капитал пише правилата за малкия бизнес и чиновниците обясняват това с универсалното за тях оправдание – „Брюксел каза!“. Ние ще положим всички усилия условията за малкия бизнес в България да бъдат ако не по-добри, то поне еднакви с тези от другите държави в ЕС. Целта на тези законодателни промени е да се създадат условия българите наемни работници в чужбина да се завърнат в България като предприемачи.

На база дългогодишния си опит в администрацията, Добрев познава в детайли действащите нормативни актове на местно и национално ниво. Не веднъж се е сблъсквал с проблемите на хората в общините и е съдействал при разрешаването им. Защитата на българина като потребител е разпокъсана в различни нормативни актове и държавни органи. Ние смятаме, че тази философия на разпокъсаност трябва да се замени с кодифициране и така да се стигне до изработване  и приемане на Кодекс за защита на потребителя. Добрев предлага Нормативни актове, които ефективно да защитават българите като потребители, включително и срещу монополите доставчици на енергия.

Петко Добрев е водач на листата на коалиция ЦЕНТЪР за 20-ти МИР – Силистра, с преференция 101. Добрев е историк и има дългогодишен административен опит.

 КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе