Ден на ученическото самоуправление в ОУ „Отец Паисий“ гр. Силистра

На пръв поглед всичко си върви по установения ред – учебни часове, междучасия, текущи задачи. Но ръководството на ОУ „Отец Паисий“ гр. Силистра е в ръцете на учащите. Всички длъжности в училище се поемат от ученици. Те влизат в роли на преподаватели, на ръководители, на помощен персонал. В рамките на инициативата те организират учебния процес – преподават учебния материал, следят за отсъствията и изпълнението на домашните работи, отговарят за дисциплината и изпълненията на дежурствата.

Управлението на училището бе поето от ученици от седмите класове. Прекрасни и отговорни деца, които както винаги се справиха по най-добрият начин.

Директор на училището беше Жасмина Димитрова от VII б клас, заместник-директори Жасмин Петрова и Мелиса Иванова от VII а клас.

За спокойствието на учениците през деня се грижиха охраняващия екип – Георги от VII б, Вилиян от VII а, Атанас и Крисиана от VIIв клас.

За чистотата в училище поеха ангажимент Александра, Ния, Ростислав, Веселин и Никола от VII б клас.

Здравето на учениците следиха Рени от VII а и Преслав от VII в.

В ролите на психолози влязоха Адалия от VII б и Елица от VII а . Особено вълнуващ бе проведения в V а клас тренинг на тема „Начини за справяне със стрес и тревожност”

Запомнящ ден преживяха и помощник – логопедът Ванеса от VII в клас и помощник – ресурсният учител Венелин от VII б.

Функциите на завеждащ админстративна служба пое Илияна от VII б, а на домакин – Димитър от VII б.

Директорът и заместник-директорите посетиха всички класове, изслушаха проблемите им, обърнаха вниманите на носенето на училищната униформа. Наложи се да реагират и да се намесят в конфликтна ситуациация между ученици от 6 клас.

Денят завърши с организираната от Училищния ученически съвет томбола. Училището спечели награда от Община Силистра за дейностите в Деня на розовата фланелка. По решение на УУС бяха закупени пособия за спорт за всички класове, които бяха разиграни на томбола.

Денят на самоуправлението позволява на учениците да покажат своите лидерски качества и организаторски умения, инициативност. Дава им възможност да обогатят своя социален опит, да докажат, че са знаещи и можещи, изпълнени с енергия. Всички сме единодушни, че самоуправлението е положителна емоция и натрупване на полезна информация, а влизането в една различна от ежедневието роля, помага и на двете страни да разчупят рутината и да постигнат по-добро взаимодействие.

Ден на ученическото самоуправление.9 май – Ден на Европа, необикновен ден за насНа пръв поглед всичко си върви по…

Posted by ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра on Thursday, May 9, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе