Ученици от Силистра взеха участие в Международен младежки форум на побратимени градове

По покана на кмета на побратимения ни град Чеханов, Полша младежи от Силистра участват в Международен младежки форум, посветен на 20. годишнина от присъединяването на Полша към Европейския съюз.

В четиридневното събитие участват ученици от Германия (Халденслебен) 🇩🇪 България (Силистра) 🇧🇬 Словакия (Брезно) 🇸🇰 Украйна (Хмелницки) 🇺🇦 и представители на Младежкия съвет на град Чеханов, Полша .

Конференцията се занимаваше с важността на развитието на гражданското образование и членството в международни организации. Младежите се срещнаха с градските власти, представители на местните власти на партньорски градове, директори на образователни институции в Чеханов. В делегацията от Силистра участват зам.-кметът г-н Стилиян Стойчев и общинският съветник г-жа Теменужка Богданова.

Учениците представиха своите родни градове, постижения и дейности пред своите връстници.

По време на няколкодневния си престой в Чеханов, делегациите взеха участие в посещения и семинари в областта на гражданското образование. Срещите бяха организирани в сътрудничество с местно училище. Гостите участваха в уроци заедно с ученици от Чеханов, представиха извънкласни дейности на училищата, реализирани проекти в областта на екологията, спорта, културата, здравеопазването и социалното подпомагане. Те също така разгледаха града и участваха в спортни състезания.

Форумът е инициатива на кметството и Младежкия съвет на град Чеханов, реализирана с подкрепата на местната управа на Мазовското воеводство.

Международен младежки форум на побратимени градовеПо покана на кмета на побратимения ни град Чеханов, Полша младежи от…

Posted by Община Силистра on Sunday, April 28, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе