Националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо“ и в Силистра

С писма, написани от семейства, загубили деца и близки при пътнотранспортни произшествия, ще бъдат придружавани електронните фишове за превишена скорост до нарушителите на Закона за движение по пътищата в Силистренска област, изпращани по пощата. Така ОДМВР-Силистра се присъединява към Националната кампания „Написах ти писмо“. Идеята е да се въздейства над водачите, нарушили скоростните режими в условията на системност и повторност, както и тези, допуснали превишение на скоростта над 31 км/ч.

В Силистренска област кампанията започва с 250 копия на ръкописи, написани от роднини на жертвите. Реализацията ѝ съвпада с началото на най-натоварения сезон за движение по пътищата и непосредствено преди лятната ученическа ваканция, когато рискът от катастрофи е най-голям.

От 1 януари до 25 април т.г. в ОДМВР-Силистра са съставени 259 електронни фиша за превишение на скоростта с над 31 км/ч.

Национална кампания „Написах ти писмо“ се реализира съвместно от сдружение „Ангели на пътя“, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и творческа агенция guts&brainsDDB – с финансовата подкрепа на TaxiMe и медийното партньорство на Българската национална телевизия, Българското национално радио, БГ радио и медийна група „24 часа“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе