Работна среща на полиция, местна власт и директори на училища по въпроси на местната сигурност днес в Силистра

С участието на ръководни служители от Областната дирекция на МВР, Районното управление, Общината, директорите на общински и държавни училища и центрове за личностно развитие днес в Силистра се проведе работна среща по въпроси на местната сигурност. Тя е последната от поредицата срещи, проведени с кметските екипи на останалите шест общини в областта, по инициатива на областния директор на МВР старши комисар Мартин Недялков.

С призив за открит диалог, заместник-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Деян Монев въведе участниците в тематиката и подчерта, че срещата е първата от поредица следващи за обсъждане и търсене на решения на проблеми, свързани с местната сигурност.

Отчетено беше устойчиво ниво на криминалната престъпност, но влошена обстановка по безопасност на движението и ръст на пътнотранспортния травматизъм. В тази връзка на обсъждане беше поставен въпросът за движението на велосипеди и електрически тротинетки по велоалеите и по платното и опасностите, които създават, особено в районите на училищата.

Засегнат беше проблемът със състоянието на системата за видеонаблюдение в общината, която се нуждае от надграждане и усъвършенстване. Идеята бе подкрепена от страна на зам.-кмета на общината Стелиян Стойчев, който подчерта, че подобна инвестиция е оправдана и ще е в интерес на хората.

Отличната комуникация и бързата реакция от страна на полицията при нужда бе отбелязана както от представителите на общината, така и от училищните директори. Много от тях споделиха за участие и подкрепа от страна на полицейски служители при реализиране на различни техни прояви и инициативи. Като позитивна практика беше отчетено полицейското присъствие в близост до учебните заведения в началото и в края на занятията.

Опазването на училищните дворове и съоръженията в тях през почивните дни и през ваканциите се очерта като проблем, търсещ решение. Използването им не само като бази за спорт от децата, но и за развлечения от друг характер от възрастните замърсява терените и води до нанасяне на материални щети, посочиха някои от директорите.

Участниците в дискусията се договориха да обединят усилия с оглед осигуряване на повече безопасност при изпращането на абитуриентите, което през тази година ще е на 13 май. От страна на полицията бе изразена готовност за изнасяне на кратки беседи по безопасност на движението преди началото на лятната ваканция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе