„Книжка сладкодумна” се проведе в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Нова Черна

Приказно ателие „Книжка сладкодумна” се нарича културно-образователното събитие, което се проведе в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Нова Черна. То е част от дейностите посветени на 125-тата годишнина от основаването на училището.

В центъра на приказната въртележка бяха възпитаниците на учебното заведение, които показаха много знания, любов към приказките, решаваха творчески задачи, а с голямо старание изработиха и малки книжки.

Заедно с тях в приказното ателие участваха и техните гости – децата от начален етап и техните учители от ОУ „Стефан Караджа”, с. Цар Самуил.

Събитието бе уважено от зам.-кмета на Община Тутракан Васил Дойнов, който поднесе поздравления от името на кмета д-р Димитър Стефанов и от свое име за добрата инициатива.
„Поздравяваме вас, деца за хубавия празник, поздравяваме също и вашите учители, които са се потрудили много, за да ви научат на това, което днес показахте” – посочи г-н Дойнов.

Учениците бяха поздравени и от директора на учебното заведение Желка Василева.

И още една дейност бе отчетена днес – обновена е Стаята по интереси в училището, благодарение на реализиран проект финансиран от НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 1 „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе