В Тутракан събраха двойките с над 60-годишен граждански брак

„Животът е любов“ – под този надслов премина среща организирана от Община Тутракан и АК „Рибарска махала”. В една от етнографските къщи на комплекса се събраха семейни двойки с над 60-годишен граждански брак. Те бяха представени от аниматора Анка Монева и с удоволствие разказаха интересни моменти от съвместния си живот.

Семейство Силвия и Константин Бъчварови са с най-дълъг граждански брак – 67 години. На срещата бяха също Марийка и Тодор Арабаджиеви – 64-годишен брак, Надежда и Милко Маринови, Дида и Ангел Ганеви – с 60-годишен брак, Иванка и Марин Балкански, Тодорка и Тодор Раеви – с 61-годишен брак, Николина и Михаил Георгиеви – с 62-годишен брак.

Статистическите данни сочат, че в гр. Тутракан има 19 двойки, които са сключили граждански брак преди 60 години и са поканени на срещата. Поради недобро здравословно състояние част от тях не можаха да присъстват.
Гост на срещата бе зам.-кметът Васил Дойнов, който поднесе поздравления от името на кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов и от свое име към дългогодишните семейни двойки.
„Продължавайте да пътувате заедно по пътя на живота, окрилени от любовта на вашите близки и приятели! Нека вечно да живеят във вас вярата, надеждата и любовта! Честити и благословени да сте!” са пожеланията в Поздравителния адрес, който г-н Дойнов връчи на диамантените семейства.

Поздравления поднесе и Евдокия Савова от ръководството на Градската пенсионерска организация, а със своите изпълнения настроението повдигнаха децата от група „Слънчо” от ДГ „Полет” и Групата за стари градски песни „Тутракански залез”.

Присъстващите си обещаха нови срещи и в следващите години.

ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ!Под този надслов премина среща организирана от Община Тутракан и АК „Рибарска махала”. В една от…

Posted by Община Тутракан on Thursday, April 11, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе