Пролетен празник „Слънцето е едно за всички“ в Силистра

Концерт, посветен на пролетните празници и отбелязване на Международния ден на ромите – „Слънцето е едно за всички“, се проведе вчера на площада пред Народно читалище „Дочо Михайлов-1906”, село Бабук.

В програмата се включиха ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“- село Калипетрово и ОбУ „Св. Климент Охридски“ – село Професор Иширково, както и самодейците от лазарската и ромска групи към Народно читалище „Дочо Михайлов-1906“, село Бабук.

За всички участници Община Силистра бе подготвила много подаръци и приятни изненади. Приветствия към участниците и гостите на празника отправи г-н Стилиян Стойчев – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“.

Организатори на празника бяха Кметство Бабук и Народно читалище „Дочо Михайлов-1906” – село Бабук, със съдействието на Община Силистра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Събитието се реализира в съответствие с Културния календар на Община Силистра 2024 и Плана за действие на община Силистра в изпълнение на Стратегия на област Силистра за равенство, приобщаване и участие на ромите за периода 2021 -2030 г.

Пролетен празник "Слънцето е едно за всички" Концерт, посветен на пролетните празници и отбелязване на Международния…

Posted by Община Силистра on Monday, April 8, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе