Искат да се възстанови футболният отбор на Тутракан

Да се възстанови футболният отбор в гр. Тутракан е идеята станала основа за дискусия по време на работна среща организирана от Община Тутракан. На нейната покана се отзоваха бивши футболисти, доайени във футбола, родители на млади футболисти, граждани и няколко бизнесмени.

Срещата бе открита от зам.-кмета Васил Дойнов, който представи кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов като главен финансиращ орган за спортните клубове и Димо Денчев в качеството му на главно действащо лице на един от последните успешни футболни клубове в общината – този на с. Белица. Той представи и Людмил Киров – треньор, с дългогодишна футболна практика във ФК „Дунав” (Русе), а сега във ФК „Локомотив” (Русе), който има желание да приложи своя опит и в Тутракан. Преди 30 години той е играл една година в тогавашния тутракански отбор „Панайот Хитов”.

„За да се възстанови футболният клуб, този отбор трябва да има школа от най-ниска възрастова група до юноши – сподели с присъстващите своите намерения Людмил Киров. – Сигурен съм, че деца от населените места в общината ще се отзоват на тази покана. Тук съм, за да помогна да се възвърне футбола в града.”

Факт е, че детски и юношески отбори има в двете средни училища в Тутракан.

За да бъдат възстановени Школата за детско-юношески футбол, а след това и мъжкият отбор, ще са необходими средства, за които ще се разчита много на местния бизнес, защото според закона, Общината подпомага спорта, но тя не го финансира в пълния му вид.

„До началото на новия футболен сезон през есента, Тутракан ще има футболен отбор” – категоричен бе кметът д-р Димитър Стефанов, който обяви, че всеки месец ще дарява по 150 лв. за осъществяване на футболната инициатива, така както лично подпомага и други спортове.

Мартин Ганев, Гюрсес Александров и Иван Костанцалиев също обявиха своята финансова подкрепа.

Следващите стъпки, които предстоят да се направят е да се свика Общо събрание на СНЦ „Трансмариска”, което на практика е футболният клуб. В него могат да членуват всички милеещи за развитие на футбола в Тутракан.

Да се възстанови футболният отбор в гр. Тутракан е идеята станала основа за дискусия по време на работна среща…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Tuesday, March 26, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе