Ученичка от Силистра с първо място на XXVIII Национална ученическа философска конференция „ЧОВЕК.СВЯТ“

XXVIII Национална ученическа философска конференция „ЧОВЕК.СВЯТ“ се проведе от14.03- 15.03. 2024 година в град Бургас с домакин СУ „Епископ Константин Преславски“ и организатор Регионално управление на образованието- Бургас.

Конференцията е включена в  Националния календар за изяви на децата и учениците за 2023/2024 година на МОН. Тази година в работата й взеха участие около 140 ученици от 4-12 клас от цяла България в следните направления:

  • Първа възрастова група /4-5/ клас- учениците довършват приказки по избор
  • Втора възрастова група /6-7/ клас- пишат разсъждение
  • Трета възрастова група /8-12/ клас-пишат есета, разкази, разсъждения.

Рада Динева и Блага Димова от 6а клас на ОУ „Отец Паисий“ в Силистра , написаха разсъждения по темата/цитата  „Щастието може да бъде открито дори и в най-мрачните времена, ако се сетиш да светнеш лампата“.

Авторитетно жури от главни експерти по философия от МОН, преподаватели от Софийския университет“ Св. Климент Охридски“, от Тракийския университет – Стара Загора, „Професор д-р Асен Златаров“- Бургас, оценяваха философската образованост, гражданска позиция, убедителност и оригиналност при представяне и защита на темата, участие в дискусиите. Журито безпристрастно оцени и присъди ПЪРВО МЯСТО за Рада Динева.

Ръководители на момичетата са : Ванушка Ангелова и Галя Стоянова.

🎊ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН УСПЕХ… 🎉🔖XXVIII Национална ученическа философска конференция "ЧОВЕК.СВЯТ" се проведе от14.03- 15.03….

Posted by ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра on Thursday, March 21, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе