Електрически велосипеди под наем в Силистра от днес

От днес, 06.03.2024 г. /сряда/, стартира използването на конвенционалните и електро велосипеди – системата „Вело-Силистра“, по проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“ финансиран и изпълнен по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г.

За наемането на велосипед от велостоянките е необходимо да се заяви ВЕЛО КАРТА в информационния център на общинска администрация на обособеното гише „Вело-Силистра“. При получаване на ВЕЛО КАРТА, служителят извършва регистрация в системата на „Вело-Силистра“, като попълва личните данни от представен валиден документ за самоличност. ВЕЛО КАРТА се предоставя срещу заплатен депозит в размер на 10,00 /десет/ лева. При връщане на ВЕЛО КАРТА и отчетен в системата върнат велосипед, депозита се връща. Забранява се движението по непригодни за движение пътища, поляни, градини и др., както и напускането на границите на град Силистра.

Велостоянките разполагат с два вида велосипеди – конвенционален /СИН/ велосипед от СИВА паркоколонка и електро /СИВ/ велосипед от ЗЕЛЕНА паркоколонка.

Всяка велостанция разполага с Киоск /електрическо информационно табло/ с подробни видео инструкции за отключване и заключване на велосипедите.

Кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов отправя призив към желаещите да наемат велосипедите да бъдат отговорни и съвестни при тяхното използване и да спазват правилата за движение по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе