Пиесата „Боряна“ ще гостува в Тутракан на 7 март, безплатен вход за всички дами

Драматичен театър „Йордан Йовков” – Добрич ще гостува в Тутракан с пиесата „Боряна” от Йордан Йовков на 7 март от 18:00 часа в залата на читалището. Постановката е подарък от Община Тутракан за всички дами по случай предстоящия празник 8 март – за тях входът е безплатен, а за господата – 8,00 лв.

“Боряна” е история за краха на едно семейство. Сигурността и спокойствието на патриархалния уют в него са безвъзвратно разрушени, а греховете се унаследяват. За да оцелее, през нови грехове, всеки се домогва до пари и власт. И когато брат брата продава, се появява тя. Пееща, красива, усмихната, искрена. Учи озверелите на ценности, с които не се търгува – любов, прошка, честност, уважение.

Архетипно сме свързани с Йовковия свят и неговите герои, а пиесата му отдавна се е превърнала в класика, един от бисерите в българската драматургия. Златил и Боряна са знакови образи, атестат за майсторско актьорско превъплъщение.

И конфликтът в пиесата става все по-актуален в съвременния ни консуматорски свят. Любовта не издържа под напора на материалното… Затова е нужна Боряна.

Режисьор на постановката е Стефан Спасов, а сценограф – Димитър Митев.

Участват: Гергана Христова (гост), Красимир Демиров, Филип Янев, Владимир Трендафилов, Димитър Петров, Любов Николова, Татяна Христова, Валери Марков, Иван Мандев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе