От ОДК – Силистра подариха мартеници в Областна администрация – Силистра

Художничката Елена Маркарян гостува в Областна администрация Силистра от името на Обединен детски комплекс – Силистра с директор Гинка Вандева. Тя връчи на областния управител Минчо Йорданов и на заместник-областния управител Илиян Великов изящни мартеници в различни размери, включително със символа на празника за 1 март – Баба Марта. Те са част от близо 200 разнообразни тематични образци, изработени заедно с възпитаници на Клуба по изобразително изкуство, ръководен от нея в Центъра за подкрепа на личностното развитие на децата.

В разговора с представителите на държавната власт в областта стана ясно, че в ход е подготовката на изложба за Първа пролет, насрочена за откриване на 21 март т.г. в Регионална библиотека – Силистра. Близо 150 са обучаемите млади художници и приложници в крайдунавския град – на възраст от пет години до младежи абитуриенти.

Една от идеите, които г-жа Маркарян сподели за публичното пространство, е да бъде реализирана инициативата за провеждане на „Детски пленер“, даващ възможност подрастващите да рисуват на открито както в град Силистра, където живеят и творят, така и на други места – примерно по Сухоречието в Добруджа.

Смята се, че е добре по възможност да има и посещения със същата цел в близки населени места като град Тутракан, където има подобен център с клуб за малки художници, провеждащ подобни форуми, а защо не и в по-далечни градове. Децата от ОДК Силистра всяка година спазват традицията да подреждат свои тематични изложби базари за Никулден и Коледа, както и в други периоди на годината.

Художничката Елена Маркарян гостува в Областна администрация Силистра от името на Обединен детски комплекс – Силистра с…

Posted by Jordan Georgiev on Thursday, February 29, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе