В Детска градина „Радост“ се проведе вътрешен кръг, част от Общинския рецитаторски конкурс „С България в сърцето“

Вчера, 13 февруари, в Детска градина „Радост“, гр. Силистра се проведе вътрешен кръг на рецитаторски конкурс, част от Общинския рецитаторски конкурс „С България в сърцето“, посветен на 3-ти март – Национален празник на Република България, 146-та годишнина от Освобождението на България, 151-ва годишнина от гибелта на Васил Левски и 176 години от рождението на Христо Ботев.
Комисия, сформирана със заповед на директора на детската градина, извърши оценяване на децата, заявили желание за участие в конкурса по следните критерии: Спазване на времето за участие в конкурса – до 3 мин., сценична визия, включваща официален или драматичен костюм и артистичност на сцената, сценична реч: артикулация, ясно и правилно говорене, емоционалност, дикция, сложността на изпълнението да е съобразено с възрастта на участника. Приоритет се дава на изпълнение по текст/поезия на съвременни автори.

Участие в конкурса взеха общо 25 деца – 14 от III възрастова група „Слънчице“ и 11 от IV възрастова група „Многознайко“.

След изслушването на всички изпълнения и оценката им, Журито присъди следните награди:

I-во място на Габриела Георгиева Петкова от IV група „Многознайко“,
I-во място на Кристиан Адрианов Хърватев от IV група „Многознайко“,
II-ро място на Калина Калинова Терзиева от IV група „Многознайко“ и
III-то място на Александра Георгиева Димитрова от III група „Слънчице“.

Присъдени бяха и поощрителни награди на следните деца: Калоян Иванов Огнев от III група „Слънчице“, Борислав Станиславов Станев, Виктория Атанасова Михайлова, Габриела Георгиева Георгиева и Данаил Атанасов Арфондиев от IV група „Многознайко“.

Всички деца получиха сертификати за участието си в конкурса, а класиралите се на призовите места ще вземат участие в Общинския рецитаторски конкурс „С България в сърцето“.

Днес, 13.02.2024 г. в Детска градина "Радост", гр. Силистра се проведе вътрешен кръг на рецитаторски конкурс, част от…

Posted by Детска градина "Радост", гр. Силистра on Tuesday, February 13, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе