Обвинен в грабеж на вещи за 100 хиляди лева 52-годишен остава в ареста

Варненският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд-Силистра най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.М. от град Варна.

52-годишният С.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 12 октомври миналата година в апартамент в град Силистра, заедно с други лица е отнел чужди движими вещи на обща стойност 100 хиляди лева, представляваща големи размери, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Апелативните съдии, след като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните в съдебно заседание, приеха, че съставът на Окръжен съд Силистра е взел правилно решение към настоящия момент. Видно е, че по делото се събират активно доказателства и се работи за изясняване на обективната истина, няма неправомерно забавяне, и неизвършване на процесуално следствени действия. Съобразявайки уменията, навиците, начина на живот, които е имал обвиняемия С.М. до момента на неговото задържане, и данните за един продължителен период от време назад, през който С.М. е бил санкциониран по надлежния ред, видно от свидетелството за съдимост, съдът прие, че същият би могъл да извърши престъпление в условията на всяка друга по-лека мярка за неотклонение, различна от задържането под стража. Най-малко е подходяща мярката „домашен арест“, дотолкова, доколкото от материалите по делото се установяват множество адреси, на които С.М. е пребивавал с регистрация и без регистрация.

По тези съображения и аргументи съставът на въззивния съд намери за обоснована мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от силистренския окръжен съд по отношение на обвиняемия С.М, и остави без уважение молбата му за по-лека такава („парична гаранция“ или „домашен арест“).

Съдебният акт, с който Апелативен съд-Варна потвърди законосъобразността на определението на Окръжния съд в Силистра, е окончателен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе