За какво може да Ви помогне барокамерата в МБАЛ-Тутракан?

Хипербарната оксигенация е специализирана дейност, представляваща терапия с дишане на чист – 100% кислород под повишено налягане, която се извършва в контролирана среда – специално създадени за целта барокамери.

В Барокамерата в МБАЛ-Тутракан се извършват тези процедури, а подробности научаваме от д-р Лилия БОЙЧЕВА, сертифициран лекар по хипербарна оксигенация:

– Терапията в барокамерата е полезна за пациенти с трудно зарастващи рани, язви, диабет, с възпаление на оперативна рана.
Имахме няколко пациенти с фрактура на ръката, които са изпитвали много силна болка. Въпреки, че фрактурата вече се е възстановила, тя продължава да ги боли. Идват при нас и след 5-6 процедури в барокамерата споделят, че болката е изчезнала. Аз също, лекувах фрактурата си там и се чувствам много по-добре. От петата процедура нататък вече можех да стъпвам на крака си и не ме болеше…

Добре се повлияват и алергични заболявания, и диабетът. Пациенти с диабет са преминавали тази терапия с цел да предотвратят развитие на усложнения.

Много добре повлиява и при шум в ушите – от 5-6 процедури пациентите започват да се чувстват добре, нямат смущения.

Хора страдащи от безсъние, след втора-трета процедура вече могат да спят добре.

Жени със стерилитет също могат да ползват барокамерата. Имахме една такава пациентка, която дълги години не можеше да забременее и след 20 процедури забременя. За съжаление, загуби плода на по-късен етап, но все пак установи бременност.

При мъжки стерилитет, терапията също показва добри резултати – подобрява стойностите на спермограмите.

Подобрява много имунната система, предпазва хората да се разболеят от грип, който сега е много нашумял. Ако се е разболял, човек го изкарва много по-леко.

Хипербарната оксигенация е специализирана дейност, представляваща терапия с дишане на чист – 100% кислород под повишено…

Posted by МБАЛ Тутракан on Thursday, January 25, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе