Областният управител се срещна с генералния консул на Република Турция в Бургас по негова инициатива

В Областна администрация Силистра бе проведена опознавателна среща на областния управител Минчо Йорданов и на заместник-областния управител Илиян Великов с генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун по негова инициатива. В проведения разговор бяха обсъдени възможностите за съдействие от страна на областния управител, като представите на държавната власт в Крайдунавска Добруджа, при осъществяване на събития с участие на държавни, институционални и бизнес структури от южната ни съседка.

Гостът сподели опита си от други държави, където е бил на работа, относно подобни контакти в полза на заинтересовани организации от съответните страни. Г-н Оркун обяви намерения да опосредства размени на икономически делегации от Силистренска област и от области от Република Турция.

Г-н Йорданов запозна генералния консул с историята на град Силистра и на областта, както и с възможностите за икономическо развитие на основата на съществуващата транспортна, промишлена и селскостопанска инфраструктура. Споделено бе взаимното разбиране, че когато в една страна има резултати от икономиката ѝ, на тази основа е възможен и културен обмен в духа на традиционното общуване между приятелските народи на България и Турция.

За спомен от първото си официално посещение в Силистра генералният консул на Република Турция получи специални подаръци – копие на шлем маска от времето на римската цивилизация и изображение на бродирана шевица „Дървото на живота“. Отговорът на госта бе подареният от негова страна луксозен албум от знаков исторически обект от Истанбул. По предварителна организация в Силистра г-н Оркун има среща с кмета на община Силистра Александър Сабанов и в Районното мюфтийство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе