ОУ „Иван Вазов“ – Силистра предстои да чества 50-годишен юбилей

На предстоящата 50-а годишнина на ОУ „Иван Вазов“ – град Силистра е посветена годишната програма от дейности в училището. За нейната реализация директорката на училището Росица Трендафилова е определила състав на комисия с председател Иванка Желязкова. Сред резултатите от програмата, започнала в началото на учебната 2023-2024 г., в навечерието на празника трябва да са факт празничен видеоклип, „Посещения на по-големите Вазовци при по-малките“, месец на четенията с 6 инициативи, празнично ателие, изработка на постери „Училището и патронът“.

Така също презентации, викторина за Иван Вазов и кътове в негова чест. Както и виртуална разходка в къщата музея на патриарха на българската литература. Други инициативи: „И моите песни все ще се четат“, „Моето училище празнува“, „Засади дърво, остави следа“, „Спортът е здраве“ и др. За 40-ата година на училището, открито на 15.09.1974 като „Пето основно училище“, което две години по-късно получава името на своя настоящ „патрон“, е издадена книга, озаглавена „От учителя с…любов“. Тя включва 60 интервюта с учители, включително с тогавашния директор.

Според неофициалната статистика, над 200 са работилите в училището учители през изминалия половин век, а над 30 000 са техните възпитаници – „Вазовци“. Общо четирима са предшествениците на поста на настоящия директор: Костадинка Молдованова – 3 години, Георги Николов – 11 г., Малина Станишева и Красимир Коев – всеки от тях по една година, Александър Кононов – 30 години.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе