Кметът на Силистра бе на работно посещение в Румъния

Кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов е на работно посещение в Наводари, Румъния. Днес той се срещна с кмета на румънската община г-н Флорин Челару. Двамата обсъдиха реализацията на проекта „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“, по програма Interreg V-A Румъния и България.

Г-н Сабанов благодари за доброто партньорство на своя колега и изрази готовността на Община Силистра за бъдещи партньорства. Кметовете на двете общини заявиха категорични намерения за реализиране на много нови проекти.

Основна цел на съвместния проект е подобряване на връзката между третостепенни възли чрез реконструкция на пътища и въвеждане на екологично чист транспорт в трансграничния район Силистра-Наводари, включваща изграждане на: велосипедни алеи, велостоянки за стандартни и електрически велосипеди и соларен паркинг в град Силистра, изграждане на 36 автобусни и велосипедни станции в град Наводари.

Кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов е на работно посещение в Наводари, Румъния. Днес той се срещна с кмета…

Posted by Община Силистра on Thursday, January 11, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе