Община Главиница има одобрен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост за ремонт на читалището в село Зафирово

Община Главиница има одобрен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост за ремонт на читалището в село Зафирово.

Одобреният за реализиране проект „Обновяване, внедряване на мерки за енергийна ефективност и монтиране на фотоволтаични ситеми за производство на електрическа енергия на сграда на Народно читалище ”Христо Ботев – 1901” – с. Зафирово“ е на стойност 850 000 лева и е входиран на 24.04.2023 г. с искане за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. В началото на седмицата беше обявен списък с класираните обекти, което дава възможност да се стартират процедурите за избор на изпълнител, който ще реализира строително-монтажните дейности.

Заложените дейности включват ремонт по културната сграда, която е построена през 1965 г. и е с разгъната застроена площ от 720 кв. м.:
– ремонт на покрив;
– подмяна на дограма;
– топлоизолация на стени;
– монтаж на фотоволтаична централа за производство на електрическа енергия за собствени нужди и доставка на акумулаторни батерии за съхраняване на произведената електрическа енергия;
– монтаж на отоплителна инсталация – термопомпи;
– монтаж на вентилационна инсталация;
– монтаж на система за аварийно осветление и пожароизвестителна инсталация;
– монтаж на окачен таван и на ергоспестяващи осветителни тела;
– вътрешен ремонт на залите, кабинетите и санитарните възли;
– изравняване на подовата настилка на залата и други.
Обновяването на сградата ще доведе до рентабилна и дългосрочна експлоатация, а положителния ефект върху живота на хората ще се прояви по няколко начина – насърчаване на културната и образователна активност, повече възможности за обучение, четене и културно обогатяване.

Броени дни остават до завършването на ремонтните дейности по други 5 публични обекта в община Главиница, които се използват за културно-масови мероприятия.

✅ ️Община Главиница има одобрен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост за ремонт на читалището в…

Posted by Неждет Джевдет on Saturday, January 6, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе