Васил Петров с два биса в Силистра на Коледния си концерт

За пореден път Васил Петров остави невероятно впечатление върху публиката в Силистра, този път със завладяващия си празничен концерт „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Държавна Опера-Русе, проведен в залата на СУ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Силистра. Събитието се състоя на 19 декември и бе въплъщение на изяществото и магията на Коледната музиката, което създаде една неповторима празнична вечер.

Под ръководството на маестро Димитър Косев, оркестърът изпълни шедьоври от Американската  и немската Коледна класика, съчетани с изключителен професионализъм и виртуозен стил на Васил Петров и неговите колеги тенорът Михаил Михайлов и сопраното Даниела Караиванова. Присъстващите имаха възможността да се насладят на изпълнения им на Let it snow, The Christmas waltz, Ave Maria, Jingle bells  и други, които оставиха трайни емоционални следи.

Върхов момент на вечерта беше изпълнението на Feliz Navidad на Васил Петров, където той самия е аранжирал специално за концерта и публиката пя с него.

По време на концерта беше поднесена кошница със цветя от кмета на град Силистра, Александър Сабанов и г-н Петров благодари за жеста на сцената. Както и на г-жа Нели Ваникова за организацията на концерта, която потвърждава ангажимента си към разнообразието и качеството в културния живот на общността.

На финала на концерта „Коледа с Васил Петров“, Петров представи в бравурен аранжимент на Ангел Заберски младши и брилянтно изпълнение и версия на Jingle bells, в който Силистренската публика, с възторженост и овации, го повика на сцената за два биса. И той им подари класиките My Way и New York, N.Y..

Васил Петров изрази своята благодарност и към Силистренската публика и сподели, че този концерт в Силистра ще остане в сърцето му като незабравима вечер и им пожела Светло посрещане на Рождество Христово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе