Учениците от ПМГ – Силистра получиха награда за активно участие в образователната програма на ВСС

Тържествена и приятна бе атмосферата днес в едно от фоайетата на ПМГ „Св. Климент Охридски“-Силистра, където Председателят на Окръжен съд-Силистра Пламен Неделчев връчи годишната награда на съда за учениците, участвали най- активно в съвместни образователни инициативи.

Инициативите са резултат от Споразумението за сътрудничество между Висшия съдебен съвет /ВСС/ и Министерството на образованието и науката по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие.“

Наградния фонд е осигурен от ВСС, а със средствата Окръжен съд-Силистра закупи техника, необходима за подпомагане на образователната дейност по съвместните мероприятия.

„Тази година Вие, учениците от ПМГ, получавате наградата, защото сме впечатлени от активността и интереса, който проявявате към нашите лекции и дискусии, целящи повишаването на правната грамотност и култура. Изказвам специални благодарности и към представителите на ПМГ в Ученическия парламент в Силистра! Вие ни помагате да популяризираме възможностите по Образователната програма и повече ученици да получат нови знания. Пожелавам на всички бъдещи успехи и светли празници.“-каза в обръщението си към ученици и учители Председателят на Окръжен съд-Силистра Пламен Неделчев.

Госпожа Анелия Невска – Директор на ПМГ” Св. Климент Охридски” сподели удовлетворението на ръководството и учителите от съвместната дейност. Тя връчи на председателя на съда благодарствен адрес.

„Изказваме най-искрена признателност за оказаната от Вас подкрепа на учениците на ПМГ ” Св. Климент Охридски”, включвайки ги в Образователната програма. Вярваме, че заедно като представители на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката, ще помогнем за изграждането на едно по-справедливо общество“-каза госпожа Невска от името на училищната общност в обръщението си към съдия Неделчев.

Госпожа Невска специално благодари на учениците-участници в програмата за отговорността и старанието да получат знания в областта на правото, и ги поздрави за получената награда, която ще е от полза за всички в гимназията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе