В Тутракан отново проведоха кампанията „Посланията на есенния лист“

За поредна година полицейски служители и деца от Тутракан проведоха превантивната кампания по пътна безопасност „Посланията на есенния лист“. Тя се реализира вече 12 години по инициатива на Националния дворец на децата и с подкрепата на регионалните структури на МВР в цялата страна.

Като партньори в кампанията се включиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския център за извънучилищни дейности.

На една от оживените улици в града учениците от 3.б клас при СУ „Йордан Йовков“ подаряваха цветя и тематични флаери на водачите на моторни превозни средства и ги призоваваха да бъдат внимателни на пътя, да пазят пешеходците и да не превишават скоростта. За безопасността им се грижеха полицейските служители Ангел Светославов, Андриан Йорданов и Здравко Стоянов, които преди това се увериха, че учениците добре познават и спазват правилата за движение.

За добрата си работа и за да се открояват на пътя при намалената видимост през есенно-зимния сезон, децата получиха светлоотразителни елементи и раници в сигнален цвят с подаръци, осигурени от ГД „Национална полиция“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе