Ротарианците от Тутракан подобряват условията за живот в местния дом за стари хора

Близо 6 000 лева събраха ротарианците от Тутракан по време на ежегодния си Коледен бал, който се състоя в изисканата обстановка на ресторант „Хан Дълбока“. Сумата ще бъде използвана за ремонт, пребоядисване на помещения, доставка и монтаж на климатична система за местния Дом за стари хора, където живеят близо 40 мъже и жени, част, от които болни и трудноподвижни.

Събитието уважиха представители на местната управа и бизнесмени от региона. В подкрепа на каузата за подпомагане на възрастните хора в Тутракан, Коледния бал посетиха и много гости, сред които членове на Ротари клубовете „Поморие“ и „Русе – Дунав“, както и Дистрикт гуверньорът номини на Дистрикт 2482 Пламен Цветков.

В своето приветствие към гостите, президентът на Ротари клуб Тутракан Нури Мутиш сподели, че след успешната кампания за очно здраве на първокласниците в града, усилията на членовете на клуба са насочени към възрастните хора в общността, а именно обитателите на Дома за стари хора. В кампанията за набиране на средства за подобряване на условията в социалното заведение, се включи и местният Интеракт клуб. Те планират да отворят щанд на коледния базар в града, където ще предлагат топли напитки – чай, какао и други, и със събраните средства ще подпомогнат инициативата на ротарианците, информира техният президент Йоанна Проданова.

Младежите от Интеракт клуб реализират за поредна година и благотворителната инициатива „Купи и дари” – в магазин „Бурлекс” те са поставили кутия за хранителни продукти, в която до 22 декември посетителите могат да оставят своите дарения. Събраните хранителни продукти ще бъдат раздадени на 50 самотно живеещи и крайнонуждаещи се възрастни хора от крайдунавския град.

Интеракт клуба в Тутракан се похвали, че се разраства и по време на събитието двама нови членове – Никол Петкова и Краси Желязкова, получиха своите значки.

Освен приятелска обстановка, Коледният бал предложи на гостите много изненади. Домакините от Ротари клуб Тутракан се бяха погрижили да осигурят нестандартни награди в традиционната празнична томбола, като пита, огромна баница, домакински електроуреди и други предмети, но много от печелившите се отказаха от предметите и ги дариха. Така разиграните в лотарията хранителни продукти и битова техника се превърнаха в своеобразен коледен подарък за обитателите на Дома за стари хора в града. Трогнати от жеста, бизнесмени и ротарианци присъстващи на събитието, също станаха съпричастни, като обещаха да зарадват възрастните си съграждани с дарове за предстоящите Коледни празници – млечни и месни продукти.

Събитието завърши с много музика и танци. Присъстващите ротарианци показаха, че освен с щедрост, могат да се похвалят и с добри певчески способности, като на сцената се изявиха членове и от трите присъстващи клуба.

Хранителните продукти от Коледния бал на Ротари Клуб Тутракан бяха предоставени след събитието в Дома за стари хора.

„Сърдечни благодарности изказвам от името на целия екип и нашите потребители – сподели директорът на Дома за стари хора Димитрина Барбучанова. – Да са живи и здрави всички ротарианци, които мислят за възрастните хора и им помагат! Благословени да са дните и начинанията им!”

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе