Силистренският театър предлага промоционални билети за пиесите „В старо село накрай света“ и „Чудо“

Силистренският театър предлага промоционални билети за пиесите „В старо село накрай света“ и „Чудо“.

ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР-СИЛИСТРА ПРЕДЛАГА НА СВОИТЕ ЗРИТЕЛИ промоционални билети с 50-процентно намаление послучай големия християнски празник Рождество Христово за две представления от своя репертоар – комедията „В старо село накрай света“ от Недялко Йорданов и „Чудо“ от Иван Радоев, съобщиха от ръководството на културната институция в дунавския град. Представленията са планирани съответно за 4 декември – „В старо село накрай света“, и на 14 декември – „Чудо“, от 19.00 часа.

„Цената на всеки един билет за драматично представление на силистренския театър е 12 лева. Промоционалните билети послучай Рождество Христово предвиждат всеки втори билет да се продва с 50-процетно намаление“, обясниха от ръководството на крайдунавския Храм на Мелпомена.

КАК ДА СИ КУПИТЕ ОНЛАЙН ПРОМОЦИОНАЛЕН БИЛЕТ ЗА ДВЕТЕ ИЛИ ЕДНО ОТ ДВЕТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

Влезте в платформата ENTASE.BG и потърсете Силистра. След това изберете името на спектакъла, който предпочитате – „В старо село накрай света“ или „Чудо“, и при закупуване на билет за предпочитания от вас спектакъл изберете код „Коледа“ за комедията „В старо село накрай света“, или код „Коледа 1“ за пиесата „Чудо“.

– БИЛЕТИ ЗА „ЧУДО“ /14 ДЕКЕМВРИ/ ОНЛАЙН – https://entase.to/8i

„В СТАРО СЕЛО НАКРАЙ СВЕТА“ е една от известните комедии на Недялко Йорданов. „Проблемите са като бълхите – не знаеш от къде ще ти изскочат. Откак помня тая България – все проблеми има“. Това са думите на автора на пиесата Недялко Йорданов. С такива проблеми се сблъскват няколко души в българското село Сливово – захвърлено накрай света. Това е една трагикомедия за опитите им за духовно и финансово оцеляване. Не липсват и моментите на екшън, пиперлив хумор и емоции.

АВТОР НА ДРУГАТА ПИЕСА – „ЧУДО“, е емблематичният български поет и драматург Иван Радоев.

Режисьор на пиесата е Димо Димов, сценограф – Николай Нинов, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова.

Героите на забележителния български драматург и поет Иван Радоев търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията „мое“ и „твое“ имат своята императивна тежест. И някъде там, всред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барачка. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим.

Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност.

Фарсово-трагични, умилителни, абсурдно-невъзможни и безбожно земни Костадин и Юсуф, Хаим, Артаки и Таничка ни завладяват след почти 40 години от създаването си.

За информация – 0876/00 77 95 и 0876/00 76 79

Силистренският театър предлага промоционални билети за пиесите "В старо село накрай света" и "Чудо". Вижте…

Posted by Дкт Силистра on Sunday, December 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе