С поредица от инициативи ПМГ „Св. Кл. Охридски“ отбеляза своя Патронен празник – 25 ноември

В салона на театъра се събраха ученици, преподаватели и приятели на Природоматематическата гимназия, за да отпразнуват 113-ата годишнина на училището. Поздрави към Директора на училището поднесоха председателят на Общински съвет – г-н Димитър Трендафилов, областният управител – г-н Минчо Йорданов и зам.-кмет инж. Тихомир Борачев, който поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Силистра – г-н Александър Сабанов.

Традиционно г-жа Анелия Невска връчи стипендиите „Дачка Савова“ и „Елица и Йосиф Захариеви“ на ученици с изявена любов към знанието.

След официалната част всички гости се насладиха на театралния спектакъл, в който младите актьори от ПМГ, под вещото ръководство на Станислав Георгиев, представиха постановката „Искам да ти кажа, че …“.

Празникът продължи с провеждането на тренинг с педагогическите специалисти на ПМГ „Св. Климент Охридски“ на тема: „Време за плюсове. Умения за прибавяне“. Обучението се осъществи на 25 и 26.11.2023 г. в хотел “Casa di Fiore” – Кранево.

Своя поетически талант посветиха на патронния празник и гимназистите от ПМГ, участвали в литературния конкурс на тема: „Образованието – път към мира“.

В разкази, есета и стихотворения се изразиха идеи, споделиха се мисли и чувства, вълнуващи младите хора днес, а на 01.12.2023 г. най-талантливите участници бяха възнаградени. Конкурсът се реализира с помощта на Румен Чернев, който макар и далеч от родните предели, е запазил любовта си към словото и към училището, в което е учил. При нас добротворството от страна на възпитаници на гимназията се превръща в прекрасна традиция. Даряват се средства за стипендии, като наскоро получихме и нови книги за училищната библиотека от Даниел Йорданов, също възпитаник на ПМГ.

В студените ноемврийски дни успяхме да се възнаградим с прекрасни изживявания, свързани с изкуство и спорт.

С поредица от инициативи ПМГ „Св. Кл. Охридски“ отбеляза своя Патронен празник – 25. ноември.В салона на театъра се…

Posted by ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра on Tuesday, December 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе