Две ученички от Силистра взеха участие в Националния кръг на състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език

Забележително представяне в Националния кръг на състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език на Велина Мартинова Илинова ,ученичка в СУ „Н.Й.Вапцаров“ гр Силистра.
Велина Мартинова представи област Силистра на Националния кръг на състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език, който се проведе на 25-26 ноември в гр. Хасково. Състезанието е от календара на МОН. Велина се класира на първо място на областния кръг във втора възрастова група 9 -11 клас. Ученичката участва за втори път на областен кръг на състезанието, като тази година победи с изключителното си представяне по темата „Artificial intelligence (AI) – a blessing or a curse?“ (Изкуственият интелект – благословия или проклятие?). На националния кръг се представиха 53 участници в двете възрастови групи.

Отлично представяне и за Рая Илиева, ученичка от 7.в клас в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр. Силистра.  Рая бе една от най-малките в първа възрастова група /7-8кл./.Тя спечели правото си на участие и представи област Силистра , след като победи на областния кръг на състезанието.

На състезанието за речеви и комуникативни умения се оценяват нестандартното мислене, ораторските и презентационните умения за публично изказване. Под внимание се вземат владеенето на английски език, уменията да се подбират интересни и убедителни доводи в подкрепа на изказаната теза и цялостното представяне на ученика.

Забележително представяне в Националния кръг на състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език на…

Posted by Средно училище "Никола Й. Вапцаров" on Monday, November 27, 2023

Отлично представяне в Националния кръг на Състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език на Рая…

Posted by ОУ "Свети свети Кирил и Методий", град Силистра on Tuesday, November 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе