Блестящо представяне на Яворовци на есенния турнир по публична реч и дебати

От 24 до 26 ноември в град Сливен се проведе източния регионален турнир по публична реч и дебати на английски език, организиран от Фондация BEST (Bulgarian English Speech and Debate Tournaments). В рамките на турнира учениците се състезават в пет категории: рецитиране на поезия, рецитиране на проза, артистичен дует, дебати и оригинална оратория, в която по въздействащ начин представят проблем, който ги вълнува, и неговото решение.

От ЕГ “Пейо Яворов“ участваха 16 ученици от които 9 са допуснатите до национален кръг.

В категория „Поезия“: I място за Габриела Гочева от 9.а клас, II място за Зорница Иванова от 9.а, III място за Йоана Енчева от 9.а клас и Кристина Костадинова 9.а класирана на полуфинал и допусната до национален кръг.

В категория „Артистичен дует – дуо“ 8/9клас: I място – Зорница Иванова и Теодор Друмев от 9.а клас; II място – Дарина Босилкова и Мелиса Мехмед от 9а клас.

В категория „Дуо“ 10/12клас: V място Зорница Иванова и Теодор Друмев от 9а; VI място Дарина Босилкова и Мелиса Мехмед от 9.а клас; класирани на полуфинал и допуснати до национален кръг са Сандриано-Кристофар Радончик от 10.а и Георги Георгиев от 11.а клас.

В категория „Интерпретация на проза“ 8/9.клас: III място Дарина Босилкова от 9.а клас; класирана на полуфинал и допусната до национален кръг – Мелиса Мехмед 9.а клас.

В категория „Интерпретация на проза“ 10/12. клас: II място за Георги Георгиев от 11.а и IV място за Сандриано-Кристофър Радончик от 10.а клас.

В категория „Дебати“ – Александър Александров, Божидар –Рубен Цветанов, Драго Димитров и Ивон Великова от 9. а клас победиха в 2 от 4 кръга.

Блестящо представяне на Яворовци на есенния турнир по публична реч и дебати!От 24 до 26 ноември в град Сливен се…

Posted by Езикова гимназия "Пейо Яворов" – гр.Силистра on Tuesday, November 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе