Силистренският театър предлага промоционални билети за пиесите „В старо село накрай света“ и „Чудо“

Силистренският театър предлага промоционални билети за пиесите „В старо село накрай света“ и „Чудо“.

– БИЛЕТИ ЗА „В СТАРО СЕЛО НАКРАЙ СВЕТА“ /4 ДЕКЕМВРИ/ ОНЛАЙН ТУК -https://entase.to/8U

– БИЛЕТИ ЗА „ЧУДО“ /14 ДЕКЕМВРИ/ ОНЛАЙН ТУК -https://entase.to/8i

ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР-СИЛИСТРА ПРЕДЛАГА НА СВОИТЕ ЗРИТЕЛИ промоционални билети с 50-процентно намаление послучай големия християнски празник Рождество Христово за две представления от своя репертоар – комедията „В старо село накрай света“ от Недялко Йорданов и „Чудо“ от Иван Радоев, съобщиха от ръководството на културната институция в дунавския град. Представленията са планирани съответно за 4 декември – „В старо село накрай света“, и на 14 декември – „Чудо“, от 19.00 часа.

„Цената на всеки един билет за драматично представление на силистренския театър е 12 лева. Промоционалните билети послучай Рождество Христово предвиждат всеки втори билет да се продва с 50-процетно намаление“, обясниха от ръководството на крайдунавския Храм на Мелпомена.

КАК ДА СИ КУПИТЕ ОНЛАЙН ПРОМОЦИОНАЛЕН БИЛЕТ ЗА ДВЕТЕ ИЛИ ЕДНО ОТ ДВЕТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

Влезте в платформата ENTASE.BG и потърсете Силистра. След това изберете името на спектакъла, който предпочитате – „В старо село накрай света“ или „Чудо“, и при закупуване на билет за предпочитания от вас спектакъл изберете код „Коледа“ за комедията „В старо село накрай света“, или код „Коледа 1“ за пиесата „Чудо“.

„В СТАРО СЕЛО НАКРАЙ СВЕТА“ е една от известните комедии на Недялко Йорданов. „Проблемите са като бълхите – не знаеш от къде ще ти изскочат. Откак помня тая България – все проблеми има“. Това са думите на автора на пиесата Недялко Йорданов. С такива проблеми се сблъскват няколко души в българското село Сливово – захвърлено накрай света. Това е една трагикомедия за опитите им за духовно и финансово оцеляване. Не липсват и моментите на екшън, пиперлив хумор и емоции.

АВТОР НА ДРУГАТА ПИЕСА – „ЧУДО“, е емблематичният български поет и драматург Иван Радоев.

Режисьор на пиесата е Димо Димов, сценограф – Николай Нинов, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова.
Героите на забележителния български драматург и поет Иван Радоев търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията „мое“ и „твое“ имат своята императивна тежест. И някъде там, всред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барачка. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим.

Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност.

Фарсово-трагични, умилителни, абсурдно-невъзможни и безбожно земни Костадин и Юсуф, Хаим, Артаки и Таничка ни завладяват след почти 40 години от създаването си.

За информация – 0876/00 77 95 и 0876/00 76 79

ПРЕДИ КОЛЕДА: Силистренският театър предлага промоционални билети за пиесите "В старо село накрай света" и "Чудо". Вижте…

Posted by Дкт Силистра on Wednesday, November 22, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе