Обявиха бедствено положение в област Силистра, евакуираха 11 души от две села

Евакуирани са 11 жители от селата Средище и Срацимир. Обявено е бедствено положение за област Силистра.

На територията на града всички основни пътни артерии са почистени и са проходими при зимни условия. Най-сериозният проблем за нормализиране на обстановката в града и в общината са изпочупените дървета. Много от тях са нанесли и сериозни щети по електропреносната мрежа. Това е причината в населените места да няма ток. Но работата на аварийните екипи на комуналните дружества ще продължи и в утрешния ден е напълно възможно всички села да са с нормално електроподаване-каза кметът на община Силистра г-н Александър Сабанов.

Работи се по отстраняването на паднали клони, дънери и заснежена листна маса по пътищата на община Силистра. При зимни условия са вече отворени за движение пътищата Силистра -Русе; Силистра -Добрич през Тервел.

Със заповед на кмета на Община Силистра г-н Александър Сабанов утре- 27.11. 2023г. (понеделник), е неучебен ден за всички ученици.

Детските градини и ясли ще посрещнат децата с нормално работно време в понеделник.

Кметът призова жителите да бъдат внимателни и да избягват излишни излизания от домовете си, докато се възстанови нормалното състояние на инфраструктурата. Той заяви, че общината ще направи всичко възможно, за да се справи със зимната буря и да помогне на хората, които са пострадали от нея.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе