Център за кариерно ориентиране–Силистра проведе тренинг със студенти на тема „Умения за планиране на кариерата“ 2023

В две ателиета премина тренингът със студенти, който Стела Павлова – кариерен консултант подготви и реализира. Събитието предостави възможност на присъстващите студенти от трети и четвърти курс в РУ „Ангел Кънчев“ – филиал Силистра да работят в посока усвояване и надграждане на умения за планиране на кариерата – да усетят себе си като бъдещ професионалист,  да осъзнаят тяхната мотивация за работа в сферата на образованието, как и защо персоналният стил на личността има отношение на начина, по който вършим дейностите в работна среда, както и получиха информация в пълнота за това какво съдържа една професионална характеристика на педагога и какво ще се изисква от тях в бъдеще.

Вторият панел даде заявката за това как и защо избираме дадена професионална среда като своя чрез балансовия модел на житейските роли и ценностите, които ни водят в професионално отношение. Бяха дадени актуални насоки за начина на подготовка за CV в съвременен вариант и как следва да се подготвим и държим по време на интервю за работа за позицията „учител“ и не само.

Много практически моменти и свобода на споделяне съпътстваха целия работен процес, който своевременно се превърна в обмяна на опит, мнения, притеснения от новото в професионалното поле на бъдещите педагози, но в крайна сметка стана ясно, че балансът на това да търсим такава работа среда, която да отговаря на нашите потребности, умения и ценностна система, винаги би довел до добри професионални резултати.

Център за кариерно ориентиране изказва благодарности на доц. д-р Румяна Лебедова – директор на филиал Силистра за съвместната организация и възможността за популяризиране на дейността на ЦКО – Силистра сред студентите в нашия град.

⚜️Център за кариерно ориентиране – Силистра проведе тренинг със студенти на тема 🔖„Умения за планиране на кариерата“…

Posted by Център за кариерно ориентиране-Силистра on Tuesday, November 21, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе