„МБАЛ-Силистра“ представи ново звено за диагностика на остеопорозата

Ръководството на „МБАЛ-Силистра“ АД представи новото си звено за диагностика на остеопорозата, което се явява част от Отделението по Образна диагностика и задължителен компонент за работата на сектора по Ревматология.

Това се случва за първи път в област Силистра и е от значителна необходимост предвид факта колко широко разпространено заболяване е остеопорозата. Досега на пациентите се налагаше да ходят до други големи областни градове, което създава много трудности и покачва разходите. Благодарение на усилията на целия екип, който стои зад този социално значим проект жителите на областта ще имат възможността да използват модерна техника по най-лесния възможен начин.

В „МБАЛ-Силистра“ АД ще заработи чисто нов DEXA скенер модел 2022 година, с който нуждаещите се пациенти ще имат възможността да направят изследване на костната маса и плътност. Това е най-точния и признат метод за качествено изследване. Източникът на DEXA излъчва няколко рентгенови лъча по-най оптимален и съвременен начин. Извършва се точна образна диагностика на тялото и костите чрез минимално и безвредно рентгеново облъчване.

Всички пациенти, които биха искали да проверят костната си плътност, могат да запишат час за изследване на тел: 086 818 435 или на място в Отделение по Образна диагностика на първи етаж в хирургичния блок.

Апаратът работи с амбулаторно болни с остеопороза, ревматологични заболявания, онкологично болни с костни проблеми на база на провежданото хормонално лечение, ортопедично болни. Специалистите препоръчват ежегодно измерване на костната минерална плътност и в случаите на проследяване на ефекта от провеждано лечение.

Уважаеми пациенти, Ръководството на „МБАЛ-Силистра“ АД с радост ви представя новото ни звено за диагностика на…

Posted by МБАЛ – Силистра АД on Thursday, November 16, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе