В Областна администрация – Силистра гостуваха представители на ЦСОП по повод Световния ден на добротата

В Областна администрация – Силистра по повод Световния ден на добротата гостуваха начело със своя директор Нели Маринова представители на ЦСОП Силистра (Център за специална образователна подкрепа). Те бяха заедно с деца средището – държавна институция за обучение на деца от І до Х клас с проблеми в интелектуалното развитие и множество увреждания, както и техни родители.

Изненадата във вид на на послания, свързани с празника, бе за областния управител Минчо Йорданов и за всички служители в представителството на държавата в областта. В тържеството, посветено на извечната необходимост да бъдем толерантни един към друг, да проявяваме разбиране и да предоставяме помощ, бе вписан и делови момент.
В хора на разговора стана ясно, че Центърът, който е в действие от 2017 г., и в момента посещаван от около 60 деца и подрастващи от специфичната социална група, кандидатства с проект за обновление на фасадата на сградата си на ул. „Христо Смирненски“. В процес на подготовка са и финалните щрихи в новия кът за игра на открито, създаван със съдействието на партньори и спомоществователи.

Световният ден на добротата се отбелязва всяка година на 13. На този ден преди четвърт век в Токио е открита първата конференция на Световното движение на добротата., приела „Декларация на добротата“. Целта е да бъдат забравени самолюбието, да се помисли за другите около нас, да бъдат загърбени расовите, половите и религиозните различия. Идеята е хората да живеят в свят и да мислят за мира, съвместното съжителство и щастието. Символът на движението представлява „открито сърце“.

В Областна администрация – Силистра по повод Световния ден на добротата гостуваха начело със своя директор Нели Маринова…

Posted by Jordan Georgiev on Monday, November 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе