Читалището в Калипетрово представи книга на местен автор в Духовния център към църквата

Представяне на книгата „Пътят на един инженер“ с автор Милка Трендафилова, посветена на инж. Дяко Трендафилов, роден през 1942 г., в миналото деец на образованието и на строителството в област Силистра. Сред гостите на проявата, организирана от НЧ „Пробуда“ в Духовен център „Митрополит Иларион“ при православен прам „Св. ВМЧК Димитрий“ – село Калипетрово: кметът на селото Никола Узунов, общинският съветник Галина Павлова, д-р Йордан Касабов – етнолог, ЛС „Реката и приятели“, Блажка Станчева – дългогодишна учителка – доайен сред колегите си от селото, и др. Поздравителен адрес до авторката изпрати Минчо Йорданов – областен управител на област Силистра.

В последните няколко десетилетия свое запазено място в литературната общност на Силистренския край има Милка Трендафилова от село Калипетрово. Тя е автор на десет книги, всяка от които е със собствено звучене, независимо дали е патриотично четиво, разкази с подчертано народностно автентично съдържание или хумористично-сатирични творби. Последната ѝ книга също бе приятна изненада за нейните почитатели – става дума за сборника със 130 авторски народни песни, озаглавен „Иван Тодорка думаше“, който през м. юни 2023 г. бе представен в Духовния център на православен храм „Св. ВМЧК Димитрий“ в село Калипетрово.

И ето, скоро след това, пред съда на читателя Трендафилова предлага нова своя необикновена творба, този път написана в мемоарен стил и посветена на нейния съпруг инж. Дяко Трендафилов – спътник в живота, но и човек, който е до авторката през целия ѝ период на творческо доказване. В някаква степен може да се каже, че той е и съавтор на книгата, наречена „Пътят на един инженер“. Творбата е от този тип, в който литературната измислица е неприложима, защото разказът върви като повествование от биографичен характер.

Представяне на книгата "Пътят на един инженер" с автор Милка Трендафилова, посветена на инж. Дяко Трендафилов, роден…

Posted by Jordan Georgiev on Tuesday, November 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе