Нова книга представя изкуството на Тутракан

Пътеводителят „Художественият облик на Тутракан“ събира и представя по интересен и достъпен начин разнообразни представители на монументално-декоративното изкуство в дунавския град: стенописи, мозайки, витражи, сграфито, паркова скулптура, дърворезба, паметници и др.

Изданието би представлявало интерес не само за любителите на изобразителното изкуство, но и за обикновения читател, който търси и намира красивото около себе си.

Държейки в ръцете си книгата, ще се убедите, че Тутракан притежава безценно богатство, което може да се види не само в Художествената галерия, но и в някои обществени сгради, паркова среда, или дори кафе-детски център.

Автор на книгата е Александър Димитров, уредник на Художествения отдел към Историческия музей, под редакцията на тутраканката Наташа Ноева, доктор по Изкуствознание и изобразителни изкуства към БАН.

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата и може да се закупи от Историческия музей или Художествена галерия Жельо Тачев на цена от 40 лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе