Работна среща в Областна администрация Силистра относно Национална карта на социалните услуги

В Областна администрация Силистра бе проведена работна среща по покана на областния управител Минчо Йорданов, в която заедно с него участва и заместник областният управител Илиян Великов, както и представители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ със своя директор Мая Димитрова. Срещата бе във връзка с Националната карта на социалните услуги, която, след нейното утвърждаване в Агенция за социално подпомагане, ще е валидна за следващите десет години. В нея изразиха своите становища представители на седемте общини на област Силистра, които на предишен етап са направили предложенията си за Картата, чийто вариант бе отново на вниманието на местните власти.

По него всяка община е направила анализ, за да изрази съгласие или възражение по националното предложение за картата на областно ниво, като се отчитат тенденции за години напред. В Картата има заложени с минимум и максимум потребители стари и нови услуги, някои от които може да се изпълняват по споразумение между няколко общини с възможност да бъдат сключвани и впоследствие.

В общините предстои обществено обсъждане по темата, като в Силистра и Тутракан то е насрочено за 7 ноември, в Главиница на 13 ноември и т.н., според създаден график. В рамките на дискусията се откроиха проблеми по отношение на социалните услуги, сред които като основен се очертава недостигът на специалисти, включително и социални работници, както и с материалната база.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе