Изборният ден в Силистренско започна в спокойна обстановка

В спокойна обстановка започна изборният ден в област Силистра. До този момент в ОДМВР-Силистра няма регистрирани нарушения на обществения ред и прояви, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

Близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” ще се грижат за нормалното протичане на вота в областта. В изборния ден полицейските служители ще бъдат разположени извън изборните помещения, като в тях няма да се допускат въоръжени лица или носещи опасни предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане на начина на гласуване. При необходимост служителите на реда оказват съдействие след съответното решение на избирателната комисия.

Паспортните гишета в сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан ще работят и днес от 08:30 часа до 19:00 часа, за да могат гражданите, които по различни причини не притежават валидни лични документи, също да упражнят правото си на глас. Те ще издават удостоверения за гласуване след лично подадено заявление в звената на сектора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе