По случай Деня на народните будители: Силистренският театър играе легендарната комедия на Ст.Л.Костов – „Вражалец“

ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР-СИЛИСТРА ЩЕ ИЗИГРАЕ НА 1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ, ОТ 19.00 ЧАСА култовата комедия от своя репертоар „Вражалец“, чийто автор е класикът на българската литература Ст. Л. Костов.

Режисьор на комедията „Вражалец“ е Орлин Дяков, сценография и костюми – Николай Нинов, музикална картина и хореография Стефан Станчев, а участват артистите Михаил Незалзов, Станислав Георгиев, Александър Павлов, Мирослав Петров, Стефан Станчев, Елена Кешишева, Мима Дапкова, Илияна Крушева и Биляна Божкова – Коконова.

Диалогът на българския театър със Стефан Лазаров Костров (30. 03. 1879 – 27. 03. 1939 г.) никога няма да свърши. Този писател, отдавна признат за един от най-големите творци в българската национална култура, винаги е нужен на българската сцена и като човек, който се смее, и като великолепен майстор на комедията, и като тънък психолог, и като голям хуманист.

Творчеството му и най-вече написаните от него комедии минават през безпогрешния филтър на времето и отреждат на своя автор едно от най-високите места в българската драматургия и култура. И до днес комедиите му се играят на българските сцени и са едни от най-високите постижения на българската комедия.

А той остава един голям писател, който иска да излекува своя болен свят, за да стане той по-съвършен, а хората по добри!

ЦЕНА НА ЕДИН БИЛЕТ – 12 ЛЕВА

За информация – 0876/00 77 95 и 0876/00 76 79

– БИЛЕТИ МОЖЕТЕ ДА СИ ЗАКУПИТЕ ОНЛАЙН ТУК

По случай Деня на народните будители: Силистренският театър играе легендарната комедия на Ст.Л.Костов – "Вражалец" -…

Posted by Дкт Силистра on Thursday, October 26, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе